ЗА

МАКНЕТ

МакНет е онлајн платформа создадена за Македонската дијаспора која живее во Онтарио, Канада. Нашата основна цел е да ги премостиме врските во Македонската заедница преку олеснување на пристапот до локални Македонски настани и организации. Позициониран како централен центар, МакНет им дава овластување на поединците во Онтарио да ја истражуваат Македонската култура, да се вклучат во локални бизниси во сопственост на луѓе од Македонско потекло и да се нурнат во настани водени од заедницата кои резонираат со нашето заедничко наследство.

Нашата мисија се протега надвор од културната врска; станува збор за економско издигнување на нашата заедница преку истакнување на Македонско дијаспорски бизниси и иницијативи. Без разлика дали сте во потрага по културен настан, ресторан кој ја нуди удобноста на Македонската кујна, групи во заедницата или можности за учество на културни и религиозни собири, МакНет е вашата врата за да ја искусите суштината на Македонија, токму овде во Онтарио.

Ние стоиме цврсто во верувањето дека силата на нашата заедница лежи во единството, зачувувањето на нашиот културен идентитет и поддршката што им ја нудиме на Македонските претприемачи во Канада. Започнете со нас на патување за да го прославиме богатиот културен мозаик на Македонија и да ја поттикнеме меѓусебната поддршка меѓу Македонците што живеат низ Онтарио.

Во МакНет, додека нашата посветеност е да ја подигнеме Македонската заедница во Онтарио преку истакнување на бизниси и културни настани во сопственост на Македонија, ние сме длабоко посветени на вредностите на инклузивност и културна различност. Нашата платформа е изградена врз принципите на почит, поврзаност и взаемна поддршка, со цел не само да го слави Македонското наследство туку и да ги пречека и ангажира сите кои се заинтересирани да станат дел од оваа енергична заедница. Ние ја гледаме различноста како извор на сила и го охрабруваме истражувањето и ценењето на сите култури, поттикнувајќи средина каде што разбирањето и соработката можат да процветаат. Придружете ни се во создавањето простор каде што македонската заедница и оние кои сакаат да учат и да го прослават ќе можат да се здружат, да се поддржуваат едни со други и да ја збогатат културната таписерија на Онтарио.